Zdrowy, pożywny i szybki serniczek bez pieczenia. Do przyrządzenia go nie potrzebujemy ani piekarnika ani zbyt wiele czasu gdyż sam przepis jest bardzo prosty, a całość nie zajmie nam zbyt wiele czasu.
Lista składników jest stosunkowo krótka, jest to; kasza jaglana(100g), mleko kokosowe(duża puszka), wiórki kokosowe(50g), rodzynki(80g) oraz mąka kokosowa(30g).
Niewątpliwie atutem jest tutaj czas przygotowania. W pierwszej kolejności gotujemy po czym studzimy kasze jaglaną, do ostudzonej już kaszy dodajemy kolejno mleko kokosowe, rodzynki, wiórki kokosowe oraz mąkę kokosową(nie martwcie się mąką kokosowa, jest ona jedną z nielicznych przedstawicielki mąk którą możemy zjeść na surowo) i dokładnie blendujemy do otrzymania jednolitej konsystencji.
Nasze ciasto z mlekiem kokosowym jest już niemal skończone, teraz wystarczy, że przelejmy naszą masę do pojemnika najlepiej stosunkowo nie wysokiego, o regularnym kształcie, świetnie się sprawi duży pojemnik na żywność lub okrągła forma do pieczenie. Wstawiamy do lodówki i już po około czterech godzinach możemy zajadać się naszym deserem, z dodatkiem świeżych truskawek bądź borówki amerykańskiej z pewnością stanie się pewniakiem w naszej kuchni.
Najnowsze komentarze